V petek, 13.3.2009, smo imeli na šoli srečanje z nekdanjimi učenci šole. Vabilu so se prijazno odzvali: mag. Janja Rebić Avguštin, dr. Maja Paš, dr. Tone Kregar. Po gimnaziji v Celju so odšli na študij v Ljubljano. Danes so zaposleni na odgovornih in zahtevnih delovnih mestih.
Povedali so veliko zanimivega o svojem delu, študiju, odločitvah v življenju. Poudarili so, da je prav, da si zastaviš cilj in mu potem slediš. Ko hodijo učenci v šolo, je cilj, da jo uspešno zaključijo. Ko bodo v srednji šoli ali kasneje na študiju, naj izkoristijo možnosti za izmenjave z drugimi državami, da bodo videli, kako živijo tam. Rekli so, da bi se morali zavedati prednosti, da živimo v takem lepem okolju, marsikateri mestni otroci tega ne poznajo. Na koncu so se spomnili, kako je bilo, ko so sami hodili v osnovno šolo. Z iskrenostjo, odkritostjo in preprostostjo so se približali učencem.
V svet glasbe so nas popeljale Petra Mikolič (8.b), Sabina Božak (8.a) in Nina Kovačič (7.b). Vsem za zahvaljujemo za lep dogodek.

Dostopnost