»ČIMVEČ SE UKVARJAJTE S ŠPORTOM«
je učencem priporočal Ivan Firer, nekdanji učenec naše šole.

Prijazno se je odzval našemu vabilu in nas obiskal 19.11. 2015. Povedal je marsikaj zanimivega o življenju, o svetu športa – nogometu.

img_7944

Za seboj ima bogato športno pot, za žogo se je navdušil tudi na našem igrišču, navdušil ga je ravnatelj Viljem Prevolšek, ki je imel treninge nogometa. Že zelo mlad se je začel ukvarjati s športom, s tenisom in nogometom, po končani osnovni šoli se je odločil za nogomet. Zraven igranja nogometa je še dolgo časa hodil v službo in opravljal različne poklice. V Celju je končal srednjo turistično šolo. Tako je bil receptor v hotelu v Rogaški Slatini, krupje v igralnici v Rogaški Slatini in tudi poštar.

Dolgo časa je kot profesionalec igral v velenjskem Rudarju, eno sezono je igral celo na Islandiji, sedaj igra v ekipi Celja. Lani (leta 2014) je bil povabljen tudi v reprezentanco Slovenije za turnejo po Južni Ameriki. Že šest let je torej njegova služba igranje nogometa.

img_7946

Za tako uspešno pot so poleg resnega dela in discipline potrebni želja, volja in vztrajnost.«Če si nekaj močno želiš, boš to tudi dosegel, »je povedal. Obe izkušnji iz tujine (igranje na Islandiji, gostovanje po Južni Ameriki) sta zanimivi. Igranje za reprezentanco Slovenije pa je bila tudi velika čast, saj je na tak način zastopal svojo državo v tujini.

Povedal je tudi, kako je bilo, ko je sam obiskoval osnovno šolo. Veliko izbire pri športu ni bilo; veliko so igrali nogomet, tudi med odmori. Ni še bilo računalnikov, tablic, zato so večino prostega časa takrat otroci preživeli zunaj, v naravi in se igrali.

»Nikoli ni prepozno, da bi postali tisto, kar bi lahko postali.« (George Elliot)

img_7936

Dostopnost