Učenci 1. VIO smo imeli v četrtek, 13. 10. 2022, naravoslovni dan v okviru projekta Erasmus. Tema naravoslovnega dne je bila »ZEMLJA, PRST, NARAVA. »

Učenci 1. in 2. razredov smo opazovali gozd kot življenjski prostor. V poučni otroški literaturi smo si ogledali rastline in živali, ki jih najdemo v gozdu. Pri malici smo si privoščili kuhane kostanje. Nato smo se odpravili v gozd, kjer smo videli veliko različnih rastlin in tudi živali. Nabrali smo nekaj naravnega materiala, s katerim smo ustvarili zanimive izdelke.

Učenci 1. in 2. razreda PŠ Donačka Gora pa so podrobneje spoznavali paličnjaka, ki bo ostal med njimi in jih spremljal pri delu. Učenci pa se bodo navajali skrbeti za živo bitje.

Učenci 3. razredov in učenci 1. in 2. razreda PŠ Dobovec smo se pogovarjali o vrtu, opazovali vrt in vrtnine. Poskušali smo različno zelenjavo, ustvarjali miselne vzorce na temo vrt, izdelali samozalivalni vrt, kompostnik, si ogledali rast rastlin v visokih gredah ter izdelali majhen razredni vrtiček. Posadili smo različne sadike in posejali različna semena. V prihodnjih dnevih bomo opazovali rast rastlin.

Pri delu smo uživali in se imeli zelo lepo.

 

Matična šola;

Donačka Gora;

Dobovec;

Dostopnost