V petek, 21. 11. 2014, je bilo na šoli srečanje z nekdanjima učenkama šole. Vabilu sta se prijazno odzvali dr. Katja Crnogaj in mag. Urška Roškar.
Povedali sta marsikaj zanimivega o šolanju, življenju in poklicih, ki ju opravljata. Poudarili sta, da je za dosego cilja potrebno vztrajati in da se je potrebno učiti vse življenje; najboljše pa je, če je učenje lahko zabavno. Danes sta zaposleni na odgovornih in zahtevnih delovnih mestih; obe se ukvarjata s poučevanjem.
V svet glasbe so prisotne popeljale pevke mladinskega pevskega zbora šole, učenke 9.r., ki obiskujejo glasbeni krožek in Oto Šolman.
Iz glasbe prihaja čar, ob katerem se morajo upokojiti vse skrbi. (W. Shakespeare)

img_6955

dr. Katja Crnogaj je v Celju obiskovala srednjo ekonomsko šolo, v Mariboru je študirala na Ekonomsko-poslovni fakulteti, smer podjetništvo. Med študijem sta se v njej prebudila raziskovalni duh in ljubezen do pedagoškega poklica. Postala je mlada raziskovalka na fakulteti, zaradi poglabljanja in izpopolnjevanja znanja se je vpisala na doktorski študij in ga končala pred dvema letoma. Danes je asistentka na fakulteti, veliko se ukvarja z raziskovanjem podjetništva, sodeluje na mednarodnih konferencah, piše znanstvene članke.

img_6944

mag. Urška Roškar je končala glasbeno gimnazijo v Velenju, študirala igranje klavirja v Ljubljani na Akademiji za glasbo. Med študijem se je v okviru izmenjave študentov pol leta izpopolnjevala v Madridu. Po diplomi se je odločila še za nadaljevanje- opravila je magistrski študij v Avstriji, v Linzu. Že v času študija je spremljala na nastopih številne mlade glasbenike in baletne plesalce. Med drugimi je na prvem samostojnem koncertu v Rogaški Slatini spremljala »čudežnega dečka« Teofila Milenkovića (violina), ko je bil star komaj 5 let. Sedaj je zaposlena na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, kjer poučuje učence, ki so stari od 6 do 20 let.

img_6967

Dostopnost