V četrtek, 15. 6., bo skozi Rogatec mimo naše šole peljala kolesarska dirka Po Sloveniji.

Gre za mednarodno kolesarsko dirko Po Sloveniji, ki je vrsto let največji in najodmevnejši kolesarski dogodek v Sloveniji. Kolesarska dirka Po Sloveniji je tudi v mednarodnem okolju utrdila svojo prepoznavnost, saj je gostila že številne kolesarje in ekipe svetovnega razreda. Skozi svojo bogato zgodovino se je dirka razvila v edinstven športni projekt, ki z razgibanimi trasami etap povezuje celotno Slovenijo, pritegne številne gledalce tako ob cesti kot ob ekranih in kot tak predstavlja odlično promocijo Slovenije kot butične turistične destinacije.  Dirka Po Sloveniji v letu 2023 praznuje 30-letnico prve izvedbe. Letošnja dirka bo sicer 29. po vrsti, saj je zaradi epidemioloških razmer enkrat odpadla. Kolesarji se bodo po slovenskih cestah zapeljali med 14. in 18. junijem

Letošnja dirka bo imela 5 etap, z začetkom v sredo, 14. junija, v Celju, cilj pa bo že tradicionalno v Novem mestu, in sicer v nedeljo, 18. junija. Skupaj bodo v petih dneh prevozili dobrih 833 kilometrov.

Skozi Rogatec naj bi se peljali 15. 6. nekje okoli 12.45 ure, ko jih bomo glasno pričakali na avtobusnem postajališču in do tega dne utrjeni stari pešpoti pri konjušnici.

Učenci so izdelali velik napis Rogatec, s čimer bodo pokazali, da je tudi naš kraj s srci pri kolesarjih. Ta dan lahko učenci prinesejo s sabo raglje ali piščalke, s katerimi bodo v spremstvu razrednikov in ostalih učiteljev glasno pospremili naše kolesarje.

Gre za odlično možnost promocije našega kraja, zato se bomo tega dogodka udeležili vsi, tudi tisti, ki so ta dan s poukom že končali.

Prisrčno vabljeni tudi vsi ostali ljubitelji športa. Bodimo glasni in opazni.

Prijazen pozdrav.

mag. Samanta Žibert

pomočnica ravnatelj

Dostopnost