V sredo, 11.9.2024, so imeli učenci od 6. – 9. razreda prvi naravoslovni dan.

Učenci 6. razredov so si v okviru kuharske delavnice pripravili jogurtov kolač z gozdnimi sadeži ter smutije, obiskali so Muzej na prostem ter se tam udeležili zeliščne delavnice, izdelali so okrasne lončke in posadili solato ter izvedli še meditacijo, vezano na gozd.

Učenci 7. razreda so naravoslovni dan izvedli v času bivanja v CŠOD Gorenje.

Učenci 8. razredov so se poglobili v tematiko “Kajenje, alkoholizem in droge” ter si ogledali film Košarkarjev dnevnik. Obiskala jih je tudi medicinska sestra.

Učenci 9. razredov so se 11. 9. v okviru ND podali na geografsko ekskurzijo. Spoznali in ogledali so si naravne in kulturne znamenitosti Slovenije. Najprej jih je očaral edinstveni Predjamski grad, nato pa so se z vlakcem odpravili v podzemni svet svetovno znane Postojnske jame. Ob povratku domov so se ustavili v slovenski prestolnici, kjer so se z vzpenjačo povzpeli na Ljubljanski grad. Geografsko ekskurzijo so zaključili s prijetnim sprehodom po Ljubljani ter se domov vrnili bogatejši z novim znanjem in nepozabnimi spomini.

Veseli bomo, če bodo znanje, ki so ga pridobili in poglobili na naravoslovnem dnevu, znali uporabiti pri pouku in v vsakdanjem življenju.

Dostopnost